Checklist: op zoek naar een nieuwe uitdaging

Je werkt al enkele jaren voor dezelfde baas en wil iets anders. Of misschien heb je net je studie afgerond en ga je op zoek naar je eerste baan. Wat de reden ook is, je gaat op zoek naar een nieuwe baan. Want niets is zo vervelend als het gevoel dat je vastgeroest bent. Je moet voldoening halen uit je werk, uitgedaagd worden en vooral lekker in je vel zitten. Maar hoe bepaal je hoe jouw droombaan eruit ziet? Welke eisen heb jij voor jouw nieuwe baan en wat wil je vooral niet doen? Om je te helpen een beter beeld te krijgen van jouw wensen hebben we een checklist samengesteld. 

1. Jouw motivatie

Wat motiveert jou om elke dag weer aan de slag te gaan? Dat is de eerste vraag die je jezelf moet stellen wanneer je op zoek gaan naar een nieuwe baan. Denk hierbij aan de volgende onderwerpen:

2. Ga in gesprek met anderen

Door met anderen te praten over je werksituatie kun je heel snel tot nieuwe inzichten komen. Dit kan met collega's, maar ook met vrienden of familie. Misschien zien zij wel mogelijkheden waar jij nog niet aan gedacht hebt. Enkele vragen die je zou kunnen stellen aan anderen:

3. Omschrijf jouw droombaan

Heb je bovenstaande stappen doorlopen? Dan kun je nu jouw droombaan op papier zetten. Maak een lijstje van de punten die voor jou belangrijk zijn:

4. Start met zoeken

Je weet nu precies wat je zoekt! Start jouw zoektocht naar een nieuwe baan op werkenindepeel.nl en gebruik de filters om er zeker van te zijn dat de vacature aan jouw eisen voldoet. Vindt je het toch nog lastig? Dan kun je altijd contact opnemen met onze recruiters. Ze denken graag met je mee! 

Vind jouw droombaan   Neem contact op