Nieuwe baan? Dit zijn de beste maanden om te solliciteren

Lieke Sengers

Lieke Sengers

Geplaatst op

2 minuten lezen

Van baan switchen heeft (gelukkig) niet altijd haast. Maar wat nu als je wist dat dit het allerbeste moment is om te solliciteren? Omdat in de maanden november en december iedereen zo druk is met cadeaus en kerstversiering, is dit jouw kans om te shinen. Lees hier waarom.

Druk, druk, druk

Dat zijn de maanden november en december voor veel mensen. Druk én duur. Met alle feestdagen en shopping sprees in het vooruitzicht wordt de banenzoektocht vaak op een lager pitje gezet.

“Dat komt volgend jaar wel weer.”

En juist omdat iedereen (maar dan ook echt iedereen) zo denkt, is dit hét moment om die sollicitatie de deur uit te doen! Er is namelijk minder concurrentie én dus meer kans om jezelf te laten zien. En we horen je denken: “Die bedrijven zijn toch hartstikke druk aan het einde van het jaar?”  Klopt, maar ook zijn de budgetten voor volgend jaar al bekend bij bedrijven. En hier zit vast een potje bij voor nieuwe collega’s. Alleen maar voordelen dus!

Toch maar wachten tot volgend jaar?

We snappen het, ook jij bent druk deze laatste maanden. Dus wil je de zoektocht naar een baan toch uitstellen? Dan raden we je aan om te wachten. Want met alle goede voornemens gaan veel mensen in januari aan de slag met solliciteren.

Ons advies: scheid jezelf van de kudde en heb geduld. In februari en maart is het namelijk alweer een stuk rustiger. Daarnaast worden er in deze maanden ook meer vacatures geplaatst door recruiters en heb je dus meer keus.

Hoe zit het dan met de lente en zomer?

Van april tot en met juli vallen de meeste vrije dagen voor bedrijven. Denk aan Koningsdag, Pasen, hemelvaart en Pinksteren. Solliciteren kan dan prima, maar het kan iets langer duren voordat je een reactie krijgt op je sollicitatie.

Juli en augustus zijn echte vakantie maanden. En omdat mensen op vakantie zijn zullen ze ook minder snel reageren op je sollicitatie. Daarnaast worden er in deze periode ook de minste vacatures geplaatst door bedrijven. Dus geniet in de zomer vooral van het lekkere weer en die welverdiende vakantie. En neem ook vooral de tijd om uit te zoeken wat je nu écht zoekt in je nieuwe baan. Dan kun je van september tot december weer volle bak aan de slag met solliciteren!

Dus, wil je nog snel van dit moment gebruik maken? Check dan alle vacatures in de regio: 

Check alle vacatures

 

 


Lieke Sengers

Geschreven door

Lieke Sengers

Content Marketeer