De ideale vakantiekalender 2023

Roeli Borrenbergs

Roeli Borrenbergs

Geplaatst op

3 minuten lezen

Het nieuwe jaar staat weer bijna voor de deur en dat betekent: nieuwe vakantiedagen! Wanneer je de nationale feestdagen van 2023 onder elkaar zet kun jij je vakantiedagen slim inzetten en bijna verdubbelen. En die kans laat je niet zomaar aan je voorbij gaan. Lees daarom snel verder!

Goede vrijdag + Pasen

Niet iedereen heeft op goede vrijdag een vrije dag, maar zo wel dan is dat natuurlijk extra lekker! Helemaal als je zo je vakantie net een dagje kunt verlengen. Het mooie is dat Pasen ook dat weekend plaatsvindt, zo pak je de maandag ook gelijk mee!

Vraag 11 t/m 14 april vrij en creëer zo de perfecte mini-vacay!

Geen vrij op Goede Vrijdag? Dan neem je vanaf zaterdag 8 april vakantie. Dit is wat het je kost en oplevert:

Kost je 4 vrije dagen en levert je 9 dagen vakantie op

Koningsdag + Bevrijdingsdag

De 5e van mei is ook niet voor iedereen een officiële vrije dag. Maar heb je dat wel, dan heb je dit jaar nog geluk! In 2024 en 2025 valt deze dag namelijk in het weekend en kun je er geen profijt meer van maken. Aankomend jaar dus nog wel, yes!

Dan zorgt de verjaardag van onze geliefde koning er voor dat jij nog één extra dagje kunt chillen (of een lekker biertje drinken tijdens zijn verjaardagsfeestje).

Vraag 24 april t/m 4 mei vrij, dan heb jij lekker twee weekjes voor jezelf komende Lente. Lekker toch?!

Kost je 8 vrije dagen  en levert je 14 dagen vakantie op

 

Is Bevrijdingsdag voor jou geen vrije dag die je van de baas krijgt? Dan kun je ook maar één weekje vakantie pakken. Dat is het volgende van toepassing:

Kost je 4 vrije dagen en levert je 7 dagen vakantie op

Hemelvaart + Pinksteren

Lucky us! Het is nog niet afgelopen met de goede dealtjes voor 2023. Want ook van Hemelvaart en Pinksteren kun jij goed gebruik maken. Natuurlijk zijn er verschillende scenario’s mogelijk. Wanneer je alleen vrijdag 19 mei vrij pakt (of misschien krijg je deze overbrugging dag wel gewoon) dan heb je al een lekker lang weekend!

Maar je kunt ook juist 22 mei t/m 2 juni vrij vragen dan lever je 9 vrije dagen in en heb je 14 dagen vakantiedagen. Óf je maakt gebruik van het onderste scenario. Dan kun je genieten van 12 vakantiedagen. Niks mis mee toch? ;)

Kost je 6 vrije dagen en levert je 12 dagen vakantie op

Kerst + Oud & Nieuw

Dan komen deze feestelijke dagen alweer om de hoek kijken. Hoe het in 2022 het ‘jaar van de werkgever was’ aangezien alle dagen in het weekend vielen hebben we in 2023 veel meer geluk. Want alle drie de mogelijke vrije dagen vallen dit keer doordeweeks.

Kost je vrije dagen en levert je 14 vakantiedagen op

Boeken maar!

Zo, nu heb je jouw ideale vakantiekalender voor 2023 helemaal op een rijtje. Dan kan het plannen ook gelijk beginnen. Toch te weinig vakantiedagen naar je zin? Neem dan eens een kijkje bij een andere werkgever. Wie weet dat die secundaire arbeidsvoorwaarden beter passen bij jouw wensen!

CHECK ALLE VACATURES


Roeli Borrenbergs

Geschreven door

Roeli Borrenbergs

Eventmanager