Meet Mike: “Je doet toch ook geen slagroom op je hoed?”

Geplaatst op

2 minuten lezen

“Dames en heren, jongens en meisjes: het interview met Mike!” Zo begint Rob dit leuke gesprek! Mike is onze nieuwe aanwinst in het team van Helmond. Wanneer je op zoek bent naar werk in Regio Helmond is de kans groot dat je hem aan de lijn krijgt. Daarom stellen wij hem graag even aan je voor zodat je meteen weet met wie je te maken hebt. We verklappen het vast: het is een toffe gast! 

  • Naam: Mike van Eijden 
  • Leeftijd: 32 
  • Functie: Sales Recruiter 
  • Woonplaats: Gemert 
  • Wat vind je van watermeloen? Ik houd van dingen waar PIT in zit! 

Ananas op je pizza, ja of nee?  

Oei, wat gaat Mike hier toch op zeggen? Want bij sommigen kun je met het antwoord hierop de plank gelijk misslaan. “Nee, dat is goor” zegt hij meteen. Nou en dat is duidelijk! En ook nog eens het goede antwoord als je het mij vraagt. “Je doet toch ook geen slagroom op je hoed?” Zegt Mike. Na het horen van deze zin kreeg ik gelijk een error. Wat?! Slagroom op je hoed? Wat hij daarmee bedoelt, zal voor mij altijd een raadsel blijven. 

Als je een levenslange voorraad kon hebben van wat dan ook, wat zou dat dan zijn?  

Daar heeft hij snel zijn antwoord voor: vlees, heel veel vlees! “Gene vegetariër dus?” vraagt Rob. Nee daar doet Mike niet aan. “Ons pap werkt in het vlees dus ik ben er mee opgegroeid” en daarbij is Mike een echte barbecue fan en maakt hij graag een stukje vlees klaar. Misschien mogen wij op het weekendje met alle collega’s wel eens proeven van deze kookkunsten. In ruil voor de winst bij een Ping-Pong wedstrijdje? Lijkt me een goede deal. 

Als je je naam mocht kiezen hoe zou je dan heten?  

Dat is een goeie, Mike is best tevreden met zijn naam. “Daar snapte niks van he”, zegt hij grappend. Ik vind Harm, Koen of Huib wel bij hem passen. Dan komt Rob met een suggestie: “Tayfun misschien?” Dat vindt Mike wel een ruige naam, “daar houden we het op” zegt hij. Maar als je het mij vraagt, past Koen hem toch net wat beter. 

Wanneer komt het kind in jou naar boven? 

Hoewel er meerdere momenten zijn waarin het kind in Mike naar boven komen, vond ik deze wel opmerkelijk. Voor zijn dochter van anderhalf jaar kocht hij namelijk Nerfguns. Niet echt het typische speelgoed voor een kleine meid. Maar wel het perfecte excuus om zelf aan de haal te gaan met de guns. Zo hebben Mike en zijn vrouw af en toe een Nerfgevecht. Dat moet vast een gezellige boel zijn bij hun thuis. 

Wat wil je liever 1 jaar terug of 1 jaar vooruit? 

“1 jaar vooruit, omdat ik net hier begonnen ben en ik ben benieuwd of het na 1 jaar nog steeds zo gezellig is.” Met een grote lach antwoord Rob: “Dat denk ik nie” zegt Rob. “Ik wil niet terug, wat geweest is heeft me hier gebracht” vertelt Mike. Hij is op zoek gegaan naar een bedrijf met zijn visie en Werken in de Regio stond wel boven aan zijn lijstje. Iedereen denkt hier: “doe maar normaal want dan doe je al gek genoeg”. En gek dat zijn we wel! Maar wat zijn Mike zijn verwachtingen dan bij ons? Hij hoopt samen met Rob, Helmond sterk op de kaart te zetten. Ik heb alle vertrouwen dat dat goed gaat komen! 

Wat is je grootse blunder? 

Blunders heeft Mike genoeg. Maar er is er eentje die gelijk in hem opkomt. “Dat een meidje met mij ging sjansen, maar ik had niks in de gaten.” Mannen die de hint niet snappen, what’s new? “Ach germ” zegt Rob. De grootste grap is dat Mike pas 5 jaar later terug hoorde dat ze met hem aan het flirten was. “En nu zit met mij opgescheept” lacht Rob. Misschien had deze meid mijn versiertruck even moeten gebruiken. Dan had Mike de hint misschien wel gesnapt. 

Zo, dat was het dan 

Wat was dit een écht mannen interview, kort maar krachtig en lekker plat! Maar hopelijk heb jij er ook om gelachen. Benieuwd naar andere collega's in Helmond of in een van de andere regio's? Bekijk ze snel hier! 

Check onze collega's