Midden in je Marihuanatrip op een sollicitatiegesprek verschijnen. De leukste, grappigste en meest bijzondere ervaringen van onze recruiters.

Esther van Helmont

Esther van Helmont

Geplaatst op

5 minuten lezen
Recruitment Team van Werken in de Kempen

Onze recruiters spreken dagelijks een grote diversiteit aan mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Met die grote variatie aan mensen kun je er dan ook niet aan ontkomen dat hieruit soms supergrappige, lieve en hoogst bijzondere ervaringen ontstaan. We konden het hier op de marketingafdeling dan ook niet laten om deze smeuïge, maar ook ontroerende verhalen van onze banen-speurders met je te delen. Maar… uiteraard geheel anoniem. Dus, pak er gerust een bakje koffie met een koekje bij en ik zou zeggen, smullen maar!

 

Werken Daten in de Kempen

Onze recruiter Laura was op een doodordinaire maandag, uitgerust van het weekend, weer heerlijk aan het werk op ons kantoor in Hapert, toen ze werd gebeld door Blue Circle. Huh? Voor een nieuw datingprogramma had iemand haar anoniem opgegeven. Laura, die al voorzien is van een geweldige man, was natuurlijk stomverbaasd. Wat bleek… een werkzoekende die ze eerder aan een baan had geholpen, had stiekem een oogje op haar... Helaas voor deze beste man – die een goede poging deed – ging Laura vanzelfsprekend niet in op deze publiekelijke datingsaanvraag. Wel is onze Laura erg discreet omgegaan met dit dappere verzoek en zijn er verder geen namen vernoemd. 

 
"Een werkzoekende die ze eerder aan een baan had geholpen, had stiekem een oogje op haar."

Maar het is ook wel eens andersom... 

Zo had onze Kristel zoals gewoonlijk een intakegesprek staan met een man van middelbare leeftijd. Niet wetend dat er een ontzettend “knappe man” op haar afspraak zou binnenlopen. Je kunt het al haast raden, gedurende het hele gesprek, stotteren, struikelen over haar woorden en een blosje op haar wangen na afloop!
 

Mag je eindelijk op sollicitatiegesprek. Is je auto kapot!

Zal je net zien, mag je op gesprek bij dat toffe bedrijf waar je zo enthousiast over was, dagenlang zitten zwoegen om je cv op orde te krijgen, toe te sturen om vervolgens zwetend af te wachten of je überhaupt op gesprek mag komen… is je auto kapot en kan je op geen enkele manier nog op tijd komen, aaarrggghh!

Het overkwam een van onze werkzoekenden. Beteuterd belde hij met lood in zijn schoenen naar kantoor om de boel af te blazen. Maar, zo gepassioneerd als wij zijn, kwamen onze recruiters direct in actie. Zij zijn deze beste man meteen met piepende banden op gaan halen en hebben hem netjes én op tijd naar zijn sollicitatie gebracht.
En wat denk je? Hij was ook nog eens aangenomen! Zo zie je maar weer, onze service kent bijna geen grenzen!

Drugs en solliciteren gaan blijkbaar niet zo goed samen…

Dit ‘avontuur’ is er een die je (hopelijk) niet dagelijks zult meemaken. Dit keer ging het om een werkzoekende dat op gesprek mocht komen bij een opdrachtgever van ons. Niet heel veel later ontvingen we een telefoontje dat dit gesprek niet zo goed gelopen was. Huh? Het bleek dat de betreffende sollicitant tijdens het gesprek namelijk alleen maar kon huilen?! Wat? En toen ze bij het bedrijf meelevend vroegen wat er aan de hand was, vertelde hij dat hij diezelfde ochtend was gaan ‘blowen’… Oei!  

 
"Het bleek dat de betreffende sollicitant tijdens het gesprek namelijk alleen maar kon huilen?!"

Uiteraard wilde wij even een hartig woordje met deze ‘zwevende’ werkzoekende spreken. Hier op ons kantoor in Hapert bevestigde hij nogmaals Marihuana gebruikt te hebben. Daaraan voegde hij toe dat hij zó ontzettend dol was op zichzelf dat hij moeite had om van ‘zichzelf’ af te blijven… door de zenuwen! Plus dat hij allerlei dingen in de lucht zag hangen – waarvan wij kunnen bevestigen: er hangen bij ons geen gekke dingen in de lucht op kantoor. Conclusie, hij zat dus gewoon nog midden in zijn trip, waarop we direct geadviseerd hebben de huisarts te bellen. Ondanks dit een bijzondere ervaring was voor onze recruiter Anne en helaas ook onze opdrachtgever, hopen wij dat het inmiddels beter gaat met deze beste jongen.

Van gepeste werknemer naar de grootste lolbroek op de werkvloer

Natuurlijk maken we naast gekke ‘avonturen’ ook hele mooie dingen mee en buigen we negatieve ervaringen om naar iets positiefs. Zo hadden we iemand aan tafel die flink gepest werd op zijn werk. Iets wat in onze ogen niemand verdient en waar we hier erg ‘allergisch’ voor zijn! Het pesten heeft ertoe geleid dat deze persoon op zoek is gegaan naar een nieuwe baan en gelukkig hebben wij hem hierbij kunnen helpen. Inmiddels is de held in dit verhaal alweer jaren bij deze laatste werkgever aan de slag, is hij de grootste grappenmaker én - evenals zijn collega’s - een gewaarde collega!

Zo zie je maar dat pesten altijd de fout is van de pesters en nooit van jezelf! Wij zijn in ieder geval blij en trots dat we hier en op vele andere momenten het verschil konden maken. 

Wij staan nergens meer van te kijken

Moraal van onze ‘avonturen’, wij staan niet zo snel te kijken van jouw verhaal en denken graag met je mee in je zoektocht naar een nieuwe baan of carrière-switch. Ben je op zoek naar werk? Maak dan snel een account aan, upload je cv en geef aan dat we je mogen helpen met zoeken. Onze recruiters nemen dan doorgaans binnen twee werkdagen contact met je op om te vertellen of ze iets voor je kunnen betekenen in je banen zoektocht. Het begin is dan gemaakt… goed bezig!

Daarbij wij zijn benieuwd: heb jij zelf ooit iets grappigs, leuks of bijzonders meegemaakt tijdens een sollicitatiegesprek? Laat het ons weten.

Maak een gratis account aan  Stuur je vraag via Whatsapp
 

Esther van Helmont

Geschreven door

Esther van Helmont

Senior Grafisch Designer