Werkgevers
0

Plano Plastics

VELDHOVEN, Habraken 2330

www.planoplastics.nl

Plano Plastic bestaat al ruim 26 jaar. Als groothandel in Mierlo begonnen.


Adrie; “Mijn eerste plexiglas platen haalde ik op met mijn aanhanger, deze platen bleken te groot dus werden ze door midden gezaagd, dit is nu niet meer voor te stellen”.


In 2010 is zoon Michiel in het bedrijf komen werken. Na alle kneepjes in het vak te hebben geleerd, heeft hij sinds 2014 samen met zijn vader de leiding.

Door de enorme groei zijn in 2020 de werkzaamheden verplaatst naar de nieuwbouw op Habraken te Veldhoven. Na de verhuizing is de huisstijl van het familiebedrijf ook in een nieuw jasje gestoken. Het vertrouwde Plano Plastics logo met de gele kleur is daarbij vervangen door een modern logo. Michiel; “Onze nieuwe huisstijl past bij het bedrijf dat we inmiddels zijn geworden en de ambities die we hebben”. Anno 2021 is er al een uitbreiding van het bedrijfspand gerealiseerd. Dit door de enorme groei van Plano Plastics en de overname van Underwater windows, welke samen met de expeditie gevestigd is in de nieuwbouw. Algemeen directeur Michiel van Rijsingen staat even stil bij de ontwikkeling die we als bedrijf hebben doorgemaakt. “Ik ben echt ongelofelijk trots op onze mensen en hetgeen we samen hebben neergezet”. Sinds de oprichting in 1995 heeft het familiebedrijf zich ontwikkeld tot toonaangevende speler op de Nederlandse kunststofmarkt. Er werken nu ruim 80 mensen. Wij bieden een uitgebreid assortiment kunststoffen aan, waarbij de persoonlijke aanpak, service en het actief meedenken met de klant centraal staat. We bieden dus het totaalpakket. De producten worden gemaakt in de eigen fabriek in Veldhoven en het bedrijf beschikt over diverse afdelingen:

  • Verkoop Kunststof plaatmaterialen
  • Alucibond, Gevelbekleding
  • Bewerkingen (zagen, frezen, laseren, lijmen, buigen, polijsten etc.)
  • Finishing on demand
  • Underwater Windows
  • Plano Displays
  • Starfoto Fotoafdeling

De meest complexe projecten worden in samenspraak met onze klanten tot een goed einde gerealiseerd. Wij richten ons op de meerwaarde van de kunststof plaat. Deze meerwaarde wordt bepaalt middels de bewerking en vormgeving van de kunststoffen. Zo beschikken wij over een zeer uitgebreid machinepark waarbij het mogelijk is kunststof te zagen, frezen, laseren, buigen, polijsten en verlijmen. Wij ervaren een maatschappij waarbij de snelheid en dynamiek vaak het onderscheid maken, vandaar dat wij ingericht zijn om grote projecten snel te produceren, zonder verlies van kwaliteit. Ook beschikt Plano Plastics over een eigen fotolaboratorium, wat uitstekende uitgangspunten biedt voor producten bestaande uit een combinatie van kunststof en foto.

Verder richt Plano Plastics zich ook steeds meer op de verkoop van Alucobond. ‘Als gevelbekleding en dakbedekking wordt Alucobond steeds populairder onder architecten en interieurontwerpers. Je ziet steeds meer gevels van panden die ermee worden bekleed. Bovendien is het materiaal erg duurzaam en eenvoudig te verwerken en biedt het oneindig veel creatieve mogelijkheden. Een groot voordeel voor onze klanten is dat wij als enige partij in de Benelux Alucobond uit voorraad kunnen leveren. Ook als zij maar een kleine hoeveelheid Alucobond bekleding nodig hebben, kunnen wij dit leveren.

Tenslotte is onlangs Underwater Windows Creations® toegevoegd aan de Plano Plastics group. Underwater Windows Creations® is een innovatief bedrijf met jarenlange ervaring in het produceren en installeren van hoge kwaliteit onderwater ramen voor uw zwembad, dierentuin of andere toepassingen onder water.

ONZE MISSIE EN VISIE

ONZE MISSIE Servicepartner op het gebied van beleving, visuele- en industriële producten. Plano Plastics is het merk, dat innovatief en vooruitstrevend is door middel van automatisering en productontwikkeling, door het beheersen van de gehele productieketen en het bieden van de juiste kwaliteit.

ONZE VISIE Een betrouwbare en flexibele servicepartner welke de juiste beleving en industriële oplossing biedt bij het beweken en/of verwerken van vlakke platen. Dit alles vindt plaats binnen een veilige, innovatieve en aangename werksfeer en hiermee wordt de continuïteit gewaarborgd.

en vind deze altijd makkelijk terug Naar bewaarde werkgevers

chatbot-img