Werkgevers
0

Groentekwekerij Van den Einden B.V.

Terug naar alle resultaten

Groentekwekerij Van den Einden B.V.

LIEROP, Achterbroek 26

www.greenspecialties.nl

Achter de naam Green Specialties zit Groentenkwekerij Van den Einden B.V dat voor de teelt van de groenten zorgt en ook eigenaar is van het verwerkingsbedrijf. Dit bedrijf is een echt Brabants familiebedrijf. De gronden waarop we telen zijn van generatie op generatie doorgegeven en de deskundigheid zeker ook. Het centrum van de activiteiten van Green Specialties ligt in Lierop, maar het bedrijf bezit ook gronden in het uiterste Noorden van Limburg. Zo weet het de risico’s te spreiden.

De werkwijze van Green Specialties is niet gericht op volume, maar op stevigheid, smaak en bite van de sla. De blaadjes worden jong geoogst als ze nog heerlijk mals en smaakvol zijn. Het streven naar kwaliteit is werkelijk overal in het bedrijf te vinden. Vanaf het allereerste moment waarbij de grond vol passie bewerkt wordt, tot het moment dat de koelwagens in Lierop de docks verlaten.

Green Specialties heeft een geschiedenis die meer dan 100 jaar terug gaat. Op dit moment staat de vierde generatie bij het bedrijf aan het roer. De familie Van den Einden had in Lierop een kwekerij waar groenten in de volle grond geteeld werden. Toen de huidige eigenaar Adrie van den Einden rond de eeuwwisseling de leiding overnam begreep hij dat het bedrijf een andere weg in moest gaan slaan. Niet het streven naar een zo hoog mogelijke opbrengst per hectare moest de drijfveer zijn, maar het streven naar de allerbeste kwaliteit.

Bij dat kwaliteitsstreven paste ook een andere visie op de keten. Kisten groenten waar mensen met de hand hun portie uithaalden, hoorden niet bij het kwaliteitsdenken van Van den Einden. Zo ontstond het merk Green Specialties (Holland), waar groenten niet alleen duurzaam geteeld worden, maar ook gewassen en verpakt. De opbrengst per hectare werd bewust teruggebracht: Plantjes krijgen de ruimte en rust en daarmee de kracht en smaak die Adrie voor ogen had. De focus op kwaliteit wierp zijn vruchten af, want Green Specialties maakte een gezonde groei door.

en vind deze altijd makkelijk terug Naar bewaarde werkgevers

Kom in contact met dit bedrijf

open solliciteren Stel een vacature-alert in
chatbot-img