Vacatures voor jongeren in Helmond en omgeving

Bo van de Vondevoort

Bo van de Vondevoort

Geplaatst op

2 minuten lezen
jonge meid wil carriere

Yes, eindelijk is het dan zover. Je bent 15 jaar, 16 jaar of 17 jaar en mag op zoek naar een leuke bijbaan of vakantiebaan. Dat betekent dat jij jouw eigen zakcentje mag gaan verdienen. Dat komt goed uit, want dat frikandellenbroodje in de pauze op school en die toffe nieuwe sneakers geven ze ook niet gratis weg. Dat vraagt om serieuze actie. Tijd voor geld in het laatje. Hoe ga je dat nou eigenlijk aanpakken? Werken in de Peel helpt jou heel graag op weg. De jeugd is de toekomst en daar willen bedrijven dan ook maar al te graag in investeren.

Wat mag ik doen op mijn leeftijd?

De overheid vindt het natuurlijk belangrijk dat jongeren zoals jij nog niet te veel slijten. Dus je bent helaas wel aan wat regels gebonden. Wanneer je 13 of 14 jaar bent, maar je bijvoorbeeld alleen nog maar licht werk doen waarbij geen gevaarlijke machines komen kijken. Ook mag je zeker nog niet met gevaarlijke stoffen in aanraking komen. Wees daar bewust van en spreek je baas er eventueel op aan. Wanneer je 16 jaar wordt, komen er ineens allemaal nieuwe mogelijkheden om de hoek kijken. Je mag bijvoorbeeld in een supermarkt gaan werken als kassamedewerker of wat zwaarder sjouwwerk. Wil je exact weten wat jij mag doen op jouw leeftijd? De Rijksoverheid heeft alle antwoorden over bijbanen op een rijtje gezet.

Welke bijbaan in de Peel past bij mij? 

En dan moet je gaan zoeken, naar de perfecte baan. Maar welke baan is nou eigenlijk leuk? Er is zoveel keuze in branches en functies. Ben jij een echte horeca tijger, die een lach tovert op het gezicht van de gasten bij het plaatselijke restaurant of café? Of wil jij liever jouw twee rechterhanden inzetten in een leuke productie functie? Deze functie staat niet alleen goed op jouw cv, maar zorgt ook voor een goed beeld van hoe het eraan toe gaat bij een eventuele toekomstige baan. Is dit allemaal niks voor jou en ben je juist een zorgzaam type, dan is een leuke bijbaan in de zorg iets voor jou. Misschien kunnen ze bij het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond wel wat extra hulp gebruiken, of denk hierbij bijvoorbeeld aan thuiszorg of GGD.  

Heb jij echt nog geen idee welke richting jou leuk lijkt? Doe dan eens een test op Google welke bijbaantje bij jou past of neem eens een kijkje tussen de vacatures op de website. Door verschillende vacatures door te lezen, kom je er snel achter welke vacatures wel of juist niet aanpassen. Laten wij nou net een vacatureplatform zijn! Bij ons kun je de allerleukste banen in de Peel vinden. Kijk maar eens bij banen van 0 tot 16 uur

Wat ga ik verdienen voor een bijbaan? 

Leuk natuurlijk, al die bijbanen. Maar wat schuift dat eigenlijk? Wat je gaat verdienen hangt af van jouw leeftijd, soort werk en ervaring. Je hebt natuurlijk altijd recht op het minimum loon. Die kun je in ieder geval in je broekzak steken! Ben je benieuwd naar jouw minimumloon? Neem dan eens een kijkje op de website van de Rijksoverheid.  

Tijd om te scoren! 

Ben jij klaar om geld op je rekening te zien verschijnen? Klaar om die money te laten rollen? Zorg dan dat jij die vette baan vandaag nog te pakken hebt en gaat shinen, gaat scoren, gaat knallen! Met behulp van onze vacaturesite Werken in de Peel natuurlijk


Bo van de Vondevoort

Geschreven door

Bo van de Vondevoort

Service & Support Specialist