Maak kennis met Rob: onze nieuwe ‘kop’ van Helmond!

Lieke Sengers

Lieke Sengers

Geplaatst op

2 minuten lezen
Rob van Oorschot met Zonnebril

Misschien heb je hem al zien hangen in een bushokje of op een sandwichboard in Helmond. Onze nieuwe ‘kop’ van Werken in de Regio Helmond: Rob van Oorschot! Met dit interview stellen we hem graag aan je voor.

“Nou, kom maar op dan!” Rob heeft er zin in, en wij ook. Een paar gekke vragen uit de grabbelton, dat moet wel een leuk gesprek opleveren.

Als je jezelf moet vergelijken met groenten of fruit, wat zou je dan zijn?

“Jongen, wat is dit voor een lastige vraag…” Tayfun weet wel een paar antwoorden, maar Rob vindt het niet zo simpel. Na meer dan 2 minuten twijfelen (het hele interview duurde 4,5 minuten) zou je het bijna op een zak soepgroente gooien: “gewoon van alles wá.”, maar uiteindelijk kwam Rob eruit hoor: “Een watermeloen: hard van buiten, sappig van binnen.” Wat hij daar precies mee wil zeggen blijft een raadsel.

Heb je ooit gespiekt bij een toets?

Zoals de duur van het interview al deed vermoeden, had hij met de overige vragen minder moeite. Deze vraag beantwoordde hij zelfs binnen 1 seconde: “Ja! Sterker nog, ik spiekte soms op hoog niveau. Alles om het doel te bereiken zullen we maar zeggen.” Een echte doorzetter die Rob…

Toen, een dilemma: Niemand lacht ooit om wat je zegt, of je moet altijd lachen als iemand huilt?

“Ja, sorry hoor.” Zegt Rob. “Dan lach ik wel als iemand huilt.” Dat komt toch niet zo heel vaak voor, en anders loop ik gewoon weg.

Nog zo een: Je moet de basisschool overdoen of je moet tegen iedereen praten zoals je tegen baby’s praat?

“Dan doe ik de basisschool wel over hoor.” Tayfun wil hier toch nog even verder op ingaan: “Nee dat vind je niet leuk? Koechie koechie.” (Balen dat we hier geen geluidsfragment kunnen toevoegen). Maar nee, Rob gaat liever nog even parttime naar de basisschool. Dat kan hij er nog wel naast doen, toch?

Als je een themafeest zou geven, welk thema zou je dan kiezen?

“Après ski! Met een hele mooie grote ronde Stube die je in de tuin zet waar iedereen naar binnen kan, allemaal een lederhose aan en dan lekkere foute Duitse muziek op en feestvieren. En een beetje zuipen hoort daar natuurlijk ook bij!” Wat is onze Rob toch een gezellig dier.

Wat is jouw lievelingsplek en wat is daar te vinden?

“Een strandje met een restaurantje (hehe, dat rijmt) in Calella de Palafrugell, in noord Spanje. Daar vind je gezelligheid, goed eten, een goed uitzicht. Echt een plek om feest te vieren, maar ook tot rust te komen. Alles wat mijn hartje begeert.” Dus is Rob niet te bereiken tijdens zijn vakantie? Gewoon een retourtje Spanje boeken, dan kom je hem vast tegen.

Wat is jouw bijnaam?

“Bobbie.” Zegt Rob kort maar krachtig. Tayfun moet hierop toch nog even doorvragen: “Oké, maar waar komt dat vandaan?” Rob: “Dat komt van heel vroeger. Toen ik 14 of 15 was waren we op stap geweest met vrienden en toen ben ik in een hondenmand in slaap gevallen. Die hond heette Bobbie, dus vandaar.”

Nou dat was het dan! Zo heb je onze Rob, Bobbie of zelfs watermeloen met een paar vragen toch echt wat beter leren kennen. 

ONTDEK HIER AL ONZE MEDEWERKERS


Lieke Sengers

Geschreven door

Lieke Sengers

Campagne Specialist